Arnhem

FoodVia

In het knusse horecastraatje, aan het net opgeknapte marktplein in het centrum van Arnhem komt de eerste FoodVia locatie. Op vrijdag en zaterdag hebben we de warenmarkt voor de deur. Vlakbij de Eusebiuskerk, het huis der Provincie, het gerechtshof en het Archief. In de verbindingsstrook tussen het Centrum en de Rijnkade, in de huiskamer van Arnhem!

Samenwerking

We werken zo veel mogelijk met lokale producten van boeren en andere ondernemers uit de omgeving van Arnhem.
Zo komt onze zuivel van zuivelboerderij Ijsseloord in Arnhem. De verse seizoensgroenten komen van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof, die hun fantastische bedrijf hebben tussen Westervoort en Duiven. Het rundvlees komt van Jos Bolk, die met zijn koeien tevens ook aan natuurbeheer doet. Biologische aardappelen en granen komen van Arjen en Winny van Buuren van Landgoed Velhorst. Het brood komt van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem en het ijs komt van ijsboerderij De Steenoven in Hummelo.
 

Opening

Op 1 december 2019 hebben we de sleutel van het pand ontvangen. De maand december als een malle gewerkt met zijn allen. Op 3, 4 en 5 januari 2020 hebben we verspreid over 3 avonden het feestelijke openingsweekend gevierd.

Alles is het restaurant is hergebruikt, alleen het eten is vers #FoodVia

Op zondag 15 maart hebben we ivm de Corona maatregelen onze deuren weer moeten sluiten. Op 29 april zijn we gestart met verrasingboxen om af te halen en koffie To Go. Op 1 juni hebben we onze deuren opnieuw geopend! Natuurlijk met zorg voor alle veiligheidsmaatregelen. Omdat ons restaurant veel ruimte heeft, is het eenvoudig om op gepaste afstand, toch heel gezellig samen te kunnen eten!

De enthousiaste inzet van de volgende partijen heeft de start van FoodVia mogelijk gemaakt:

Op de achtergrond werken mee:

Nieuwsgierig? Volg de ontwikkelingen op Facebook en Instagram.