Arnhem

FoodVia

In het knusse horecastraatje, aan het net opgeknapte marktplein in het centrum van Arnhem komt de eerste FoodVia locatie. Op vrijdag en zaterdag hebben we de warenmarkt voor de deur. Vlakbij de Eusebiuskerk, het huis der Provincie, het gerechtshof en het Archief. In de verbindingsstrook tussen het Centrum en de Rijnkade, in de huiskamer van Arnhem!

Samenwerking

We werken zo veel mogelijk met lokale producten van boeren en andere ondernemers uit de omgeving van Arnhem.
Zo komt onze zuivel van zuivelboerderij Ijsseloord in Arnhem. De verse seizoensgroenten komen van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof, die hun fantastische bedrijf hebben tussen Westervoort en Duiven. Het rundvlees komt van Jos Bolk, die met zijn koeien tevens ook aan natuurbeheer doet. Biologische aardappelen en granen komen van Arjen en Winny van Buuren van Landgoed Velhorst. Het brood komt van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem en het ijs komt van ijsboerderij De Steenoven in Hummelo.

 

Opening

Op 1 december 2019 hebben we de sleutel van het pand ontvangen. De maand december als een malle gewerkt met zijn allen. Op 3, 4 en 5 januari 2020 hebben we verspreid over 3 avonden het feestelijke openingsweekend gevierd, kaartjes hiervoor waren vooraf uitverkocht.

Alles is het restaurant is hergebruikt, alleen het eten is vers #FoodVia

Op donderdag 9 januari hebben we onze deuren officieel geopend. Op zondag 15 maart hebben we ivm de Corona maatregelen onze deuren weer moeten sluiten. Sinds 29 april zijn we voor een aantal momenten weer open voor verrassingsdiner boxen en koffie, thee en cake To Go.  We volgen de regels van de overheid en doen ons best deze periode gezond en goed door te komen. Ondertussen ontwikkelen we nieuwe gerechten en bereiden we ons voor op het moment dat we weer open mogen. We willen heel graag weer verder met onze missie.

De enthousiaste inzet van de volgende partijen heeft de start van FoodVia mogelijk gemaakt:

Op de achtergrond werken mee:

Nieuwsgierig? Volg de ontwikkelingen op Facebook en Instagram.