Even voorstellen…

Even voorstellen…

Ik ben Annelies Holthaus, woon in Eibergen, moeder van 3 kinderen en mini boerin. Ik probeer altijd trouw te zijn aan mezelf en daarin de wereld te geven wat ik kan geven. Ik werkte lang bij Albert Heijn als bedrijfsleidster. Ik stuurde verschillende filialen aan. Vlak voor de zomer van 2018 stopte ik, omdat ik al een paar jaar voelde dat het tijd was voor iets heel anders. Met de drukte van een gezin en een baan lukte het me niet om helder te krijgen wat de volgende stap moest zijn.

Ineens wist ik het…

Binnen een maand na mijn afscheid bij Appie; was het kraakhelder: ‘een restaurantformule voor restaurants die zich onderscheiden in eerlijk en gezond eten bereikbaar voor iedereen’. Het verhaal van de boer tot leven laten komen. Samenwerken in de keten. Transparantie. Verbinden. De ogenschijnlijke onmogelijkheden overwinnen door de kwaliteiten uit verschillende hoeken te verbinden; scholen, overheden, boeren, logistieke partners, etc. De formule zo inrichten dat we samen verspilling tegen gaan. Door beleving en via social media de consument meenemen. En dat alles met als doel mensen bewegen. Veranderen vanuit intrinsieke motivatie. Niet door mensen te vertellen hoe het anders moet of wat er fout gaat, maar door te laten ervaren hoe goed het ook kan voelen. Hoe goed het voelt om keuzes te maken die daadwerkelijk bijdragen. En dit op een laagdrempelige aantrekkelijke manier. Goed zorgen voor jezelf en tegelijkertijd voor de wereld. Samen werken aan een eerlijk voedselsysteem.

FoodVia

Daar stond ik dan. Een kraakhelder idee, bevlogen en gedreven, maar tegelijk klein en onervaren. In september 2018 begon ik met het schrijven van een ondernemingsplan. Ik moest ergens starten. Toen het hele idee op papier stond, ben ik contacten gaan leggen, samenwerkingsverbanden gaan onderzoeken, zocht ik een investeerder en optimaliseerde ik mijn plan. En nu lees je dit, dus het resultaat ken je.

Het eerste FoodVia restaurant is een enorme stap, maar voor mij ook slechts het begin. Ik treed de uitdagingen in de food- en agrosector positief tegemoet. Ik zie volop kansen liggen en heb de wens om uiteindelijk in het hele land mensen kennis te laten maken met FoodVia en in samenwerking met andere partijen het voedselsysteem te verduurzamen.

De taal van de boer

Ik ben geboren en opgegroeid op een boerderij. Ik spreek, letterlijk door mijn accent en inhoudelijk door mijn opvoeding en gesprekken met mijn vader, de taal van de boer. Ik ben er één van het platteland, maar vind ook goed aansluiting bij stedelingen. Ik heb bij Albert Heijn het overgrote deel van de tijd stadswinkels aangestuurd en voelde mij juist in de dynamiek van alle groeperingen uit onze samenleving prima. In 2016 heb ik een eigen voedselproject van 1,3 hectare opgezet en aangeplant, om te leren en me te laten inspireren over het verbouwen van voedsel in balans met de natuur. In de buitenlucht de handen uit de mouwen steken, maakt mij een completer mens.

Doe je mee?

De bagage in mijn rugzak is een ideale voor het verwezenlijken van de groei van FoodVia. Ik heb veel leidinggevende ervaring, ben een ‘bruggenbouwer’ en heb een bijzondere interesse in alle schakels in de keten van eten. Ik heb een bak met energie, een heldere visie, een grote mate van overtuigingskracht en ik ben door en door eerlijk. Kortom: ik volg niet alleen mijn hoofd, maar ook mijn hart. Het is super spannend of het concept dat ik bedacht heb aan gaat slaan. Of mensen enthousiast zijn, mijn ideeën waarderen en terug blijven komen. Het liefst bouw ik samen met jou, een groeiende groep waarmee we zorgdragen voor een duurzaam voedselsysteem. Samen maken we het verschil. Doe je mee?

Annelies Holthaus