Over Ons

Onze missie

Via eten hoofd en hart verbinden!

Via Eten -> FoodVia

No more guilty pleasures #FoodVia

Bij FoodVia kun je heerlijk, verrassend en verantwoord lunchen en dineren voor een scherpe prijs. Nog nooit was het zo aangenaam makkelijk om goed voor jezelf te zorgen. Geen zorgen over wat je eet, waar je het koopt, wat erin zit, hoe je er wat lekkers van maakt en wanneer je het bereidt. Erop kunnen vertrouwen dat de ingrediënten met aandacht voor mens, dier en milieu zijn geproduceerd.  Geen exotische superfoods, geen groenteshakes, geen liflafjes, maar gewoon pure lekkere maaltijden uit jouw eigen regio.

Doe je met ons mee? Dan maken wij samen de wereld mooier met eerlijk, puur, verantwoord en super lekker eten!

Bij FoodVia gaan we voor gezonde mensen in een gezonde wereld. Lokale productie en consumptie dragen hier aan bij. Het vergroot onze bewustwording, er zijn minder voedselkilometers af te leggen en het helpt om kringloopsystemen te sluiten. Daarnaast helpen we er lokale vooruitstrevende boeren en ondernemers mee en voelt het super goed om te weten waar je eten vandaan komt.

Niet duur, wel saam #FoodVia

Bij FoodVia zorgen we graag voor jou en zo zorgen we samen voor de wereld. Als je bij ons komt eten mag je alles aan ons overlaten, voel je thuis en geniet. Proef, ervaar en laat je inspireren. Voel de verbinding met je eten en met elkaar. We hebben 2 lange tafels om samen te eten en daarnaast ook volop kleine tafeltjes en er is een groot terras. We eten wat de pot schaft, altijd puur eten van lokale seizoensingrediënten..

Wil je meer weten over het wat en waarom van FoodVia, lees dan verder: 

Onze visie

Onze visie vindt haar oorsprong in de agrarische sector. Het produceren van voedsel is naar onze mening ook het nemen van verantwoordelijkheid in relatie tot het wereld voedselvraagstuk. De discussie gaat wat ons betreft met name over HOE we het voedsel produceren. Hoe zorgen we ervoor dat er minder fossiele brandstof en gif wordt gebruikt? Als wij willen dat de boer zorg draagt voor onze omgeving, voor de dieren, voor bodemleven en biodiversiteit, moeten wij hier ook ons aandeel in nemen. Dat kan door de boer een eerlijke prijs te betalen, door de boer te waarderen voor zijn of haar waardevolle werk en door een duurzame afnemer te zijn. Je hebt wel degelijk invloed. En die reikt veel verder dan je denkt. En dat is exact waarom Annelies Holthaus in actie kwam en FoodVia het licht zag.

De formule van FoodVia

Annelies Holthaus, oprichtster en bedenker van FoodVia, ontwikkelde een formule: restaurants, die zich onderscheiden in eerlijk en gezond eten. Een restaurant- en afhaalformule met pure verse maaltijden. Restaurants waar het verhaal van de boer tot leven komt. FoodVia is haar weg om een bijdrage te leveren aan een eerlijk voedselsysteem in de wereld. Een plek waar jij lekker kunt eten, zonder je schuldig te voelen. Meer lezen over Annelies en het ontstaan van FoodVia doe je hier.

Eten wat de pot schaft

Om voor een scherpe prijs gezonde (h)eerlijke maaltijden aan te kunnen bieden, hebben we bewuste keuzes gemaakt in ons concept. Zo zijn we tot het inzicht gekomen dat het enorm helpt als iedereen eet ‘wat de pot schaft’. Dit voorkomt verspilling en maakt het mogelijk goed te kunnen koken met het regionale aanbod van dat moment. We bieden om deze reden alleen een verrassingslunch en een verrassingsdiner, met alleen keuze tussen mét of zonder vlees of veganistisch..

Jouw invloed

In onze optiek zijn alle mensen gelijk, ongeacht waar ze op de wereld worden geboren. In relatie tot een eerlijk voedselsysteem, bekijken wij de keuzes daarom altijd zowel op lokaal als op mondiaal niveau. Laten we het lokaal bekijken: jij bent één van de mensen die de komende jaren het beleid gaat bepalen, een onderneming gaat starten, een positie in het bedrijfsleven gaat bekleden, de nieuwe generatie gaat opvoeden én een groot deel van de consumentenvraag gaat bepalen. Jouw invloed is dus immens groot en jouw keuzes werken door in alle lagen van de bevolking. Kies dus bewust, wat je ook kiest.

Gezond

Goed voor de omgeving zorgen, begint bij jezelf. Andersom geldt het ook. Een gezonde omgeving begint bij gezonde mensen. We zetten ons daarom iedere dag in voor gezonde maaltijden. Je kunt er bij ons op rekenen dat de maaltijden voldoen aan de volgende uitgangspunten:

Hoe vaker hoe beter

We geloven dat gevarieerd eten een belangrijk onderdeel is van gezond eten. We bereiden daarom steeds andere maaltijden. Eet je liever thuis, dan kun je bij ons ook eten afhalen. We proberen jou te verleiden zo vaak mogelijk van FoodVia te genieten. Hoe vaker, hoe beter! Dat klinkt misschien raar, maar zo simpel is het wel. Goed voor jou, voor je omgeving en voor FoodVia. Hoe beter het met FoodVia gaat, hoe sneller we een volgende plek kunnen openen en hoe meer mensen we kunnen laten ervaren dat het anders kan.