Heat and Eat

Heat and Eat

FoodVia doet mee aan Heat and Eat

Wie ons kent, weet waarschijnlijk dat we in ons restaurant al twee jaar werken met uitgestelde koffie en uitgestelde maaltijden. We hebben al vele maaltijden uit mogen geven aan mensen die het om de een of andere reden niet kunnen betalen om in de horeca te eten. We ontvangen veel gasten die het fijn vinden om iets te geven en zo een ander te kunnen helpen. Wij zorgen er voor dat voor de gift een gezonde maaltijd uitgegeven wordt, zoveel mogelijk bereid van lokale duurzaam geproduceerde ingrediƫnten.

Enkele weken geleden tipte een van onze trouwe gasten ons over Heat and Eat, een initiatief dat heel goed aansluit bij ons reeds bestaande uitgestelde maaltijden concept. Na fijn contact met de initiatiefnemer hebben we besloten hier ook aan deel te nemen. Het mooie is dat er veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt, waardoor meer mensen die het goed kunnen gebruiken, er weet van zullen krijgen. Daarnaast is Heat and Eat niet alleen bedoeld voor mensen die geen eten hebben, maar ook voor iedereen die thuis de kachel niet aan wil / kan zetten. Helemaal passend bij de actuele situatie. Bij de horeca opwarmen en daar werken of studeren is een hele handige oplossing. Op de site van Heat and Eat staat het heel mooi uitgelegd.

Afgelopen jaren hebben wij om de maaltijden uit te geven samenwerkingen gehad met de Voedselbank en Ecovrede. Het lijkt ons super fijn als we nu ook vaker en meer maaltijden uit gaan geven aan mensen die ons gewoon weten te vinden. Daarnaast zijn we met de Lommerd en de Kansenfabriek in overleg over een mooie invulling.

Het is fantastisch om te ervaren hoeveel mensen er graag geven. Wat ons betreft mogen er nog veel meer horecagelegenheden aan mee gaan doen, zodat de sociale functie van de horeca nog meer tot haar recht komt.

Ben jij horeca ondernemer en wil je ook warmte delen? Kijk hier voor meer info.

Heb jij het koud of heb je honger? Kijk hier voor alle locaties waar je terecht kunt om op te warmen.

Wil je warmte doneren in de vorm van een warme drank, soep of een maaltijd? Kijk dan hier voor meer info of doneer via deze qr-code:

3880547834d821b700bcdbda3c035d0b.png

Bij voorbaat dank voor je gift!