Arnhem

FoodVia

In het knusse horecastraatje, aan het net opgeknapte marktplein in het centrum van Arnhem vind je de eerste FoodVia locatie. Op vrijdag en zaterdag hebben we de warenmarkt voor de deur. Vlakbij de Eusebiuskerk, het huis der Provincie, het gerechtshof en het Archief. In de verbindingsstrook tussen het Centrum en de Rijnkade, in de huiskamer van Arnhem!

Naast een ruim restaurant en een fijn buiten terras, hebben we ook een grote kelder die geschikt is om apart af te huren. De ruimte heeft een eigen karakter en is geschikt voor vergaderingen, besloten dinertjes en lezingen. Ook kunstexposities, yoga of workshops kunnen er prima in gehouden worden. Meer weten, kom even langs of bel of mail ons. We houden erg van samenwerken, dus twijfel niet om te vragen.

Samenwerking

Als eerste noemen we hier de volgende partijen, omdat ze van uitzonderlijk grote waarde zijn voor FoodVia:

In het restaurant werken we zo veel mogelijk met lokale producten van boeren en andere ondernemers uit de omgeving van Arnhem.
Sinds een paar maanden werken we intensief samen met Spijkerzwam uit Arnhem, waar ze schitterende oesterzwammen telen op koffiedik. De zuivel komt deels van zuivelboerderij Ijsseloord in Arnhem en deels van zorgboerderij de Vijfsprong in Vorden. De verse seizoensgroenten komen van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof, die hun fantastische bedrijf hebben tussen Westervoort en Duiven. Het rundvlees komt van Jos Bolk, die met zijn koeien tevens ook aan natuurbeheer doet. Biologische aardappelen en granen en een deel van het vlees komen van Arjen en Winny van Buuren van Landgoed Velhorst. Het brood komt van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem en het ijs komt van ijsboerderij De Steenoven in Hummelo.

Ook onze overige producten betrekken we zo veel mogelijk lokaal en duurzaam. Zo hebben we onze koffie en thee van Peeze. Een deel van de wijnen komt van Neleman in Zutphen en van biologische wijnboerderij Domeinhof te Dieren. Onze biologische bieren op de tap komen van Gulpener.  Daarnaast hebben we lokaal bier van Marcel van Silfhout (Gelders Graan Geluk) en Velhorstbier van Landgoed Velhorst. et Water en bruiswater hebben we bewust niet in fles, maar komt uit een filtertap van Ecotap. Het toiletpapier en verpakkingsmateriaal van Biodore halen we bij Packcenter in Duiven en betalen we, net als veel andere producten in circulair geld. Onze bedrijfskleding komt van Mudjeans.

Sinds deze zomer zijn we bij het circulaire lokale netwerk Arnhems Hert betrokken. Ook verkopen we sinds kort duurzame groeikaarten van Pluk de Dag, green graphics. Daarnaast bieden we mooie inspirerende CO2 neutrale wenskaarten van ZintenZ aan, gemaakt van papier van PaperWise. Als alternatief voor koffie serveren we nu ook I.AM gezonde biologische koffie vervangers. Bijvoorbeeld een knalroze latte op basis van biet of een gembershot voor door de thee of door het Dierens Drupke.

Op de achtergrond, maar zeker niet onbelangrijk, werken mee:

Ongetwijfeld zijn we nog partijen vergeten en er komen ook steeds nieuwe gave samenwerkingen bij. Kortom we geloven er in dat we juist SAMEN het verschil kunnen maken.

Opening en heropening

Op 1 december 2019 hebben we de sleutel van het pand ontvangen. De maand december als een malle gewerkt met zijn allen. Op 3, 4 en 5 januari 2020 hebben we verspreid over 3 avonden het feestelijke openingsweekend gevierd.

Alles is het restaurant is hergebruikt, alleen het eten is vers #FoodVia

Op zondag 15 maart hebben we ivm de Corona maatregelen onze deuren weer moeten sluiten. Op 29 april zijn we gestart met verrassingsboxen om af te halen en koffie To Go. Op 1 juni hebben we onze deuren opnieuw geopend! Om vervolgens half oktober weer te sluiten. Tijdens de lockdown hebben we een grote Give Away actie opgezet, wat veel energie heeft gegeven en ook een vervolg krijgt.

Vanaf 5 juni 2021 mogen we jullie weer binnen ontvangen, natuurlijk met zorg voor alle veiligheidsmaatregelen. Omdat ons restaurant veel ruimte heeft, is het eenvoudig om op gepaste afstand, toch heel gezellig samen te kunnen eten!

Nieuwsgierig? Volg de ontwikkelingen op Facebook en Instagram.